Kunst en communicatie

Ruim tien jaar geleden werd ik uitgenodigd om een kunstwerk te maken wat gedurende een zomerperiode geplaatst werd in een tuin van een particulier. Het kunstwerk zou een prominente plaats krijgen en de start betekenen van de kunstroute in Vledder.
Het object wat ik maakte was gemaakt van heeeeeel veel rode plastic tassen. Destijds werden deze plastic tassen in winkels gratis bij een product gegeven. Ik wilde door deze tassen in een aantrekkelijke vorm te gieten een statement maken omdat ik het onnodig vond om elke product standaard maar mee te geven in zo’n onvriendelijke tas. Tegenwoordig beseft men gelukkig dat dit onnodige verspilling  is en schadelijk is voor het milieu. En wil je toch een plastic tasje, dan moet je dit nu betalen.

Echter nadat het object in de betreffende tuin was geplaatst, nam de eigenaar van de tuin contact op met de organisatie van de kunstroute, want dit object was toch zeker geen kunst?! De eigenaar wilde graag ‘echte’ kunst in zijn tuin. Destijds ben ik erg boos geweest op deze reactie van deze persoon en ook teleurgesteld.
Desondanks maak ik nog steeds graag conceptuele kunst of in ieder geval kunst met een boodschap en maakt het me niet uit of het nu wel of niet als ‘echte’ kunst wordt gezien. Het gaat erom wat er gecommuniceerd wordt en of de boodschap of betekenis ervan bij de toeschouwer aan- en binnen komt. Het is elke keer weer een uitdaging om dat te bereiken middels een idee of beeldend werk. Ik ben erg benieuwd wat je vindt van mijn nieuwe werk!

Via mijn blogs breng ik jou op de hoogte van dingen die mij op kunstzinnig gebied bezig houden of kunst waar ik op dat moment aan werk.

Wil jij ook persoonlijke informatie van mij ontvangen via email zoals interessante uitnodigingen of nieuwsbrieven, stuur mij dan gerust een email.

Creatieve groet,
Patriz