Creative space

Voor een kunstenaar is het van groot belang om een eigen creatieve werkruimte te hebben. Elke kunstenaar droomt van een fijne werkplek. Zo’n droomplek heb ik nu en dat direct in het gebouw naast mijn woning, ideaal!
Het gesmede uithangbord van de galerie in Steenwijk, waar ik na negen jaar afscheid van heb genomen, heb ik meegenomen en pronkt nu aan de gevel van mijn nieuwe atelier in EE. ‘Atelier Bruelle’. De betekenis hiervan is: ‘zij van de Bruijn’.

Een atelier is voor mij als een tweede huis, een plek waar je je helemaal vrij en op je gemak voelt. Waarbij al het kunstmateriaal en gereedschap binnen handbereik ligt. En wat voor mijn niet onbelangrijk is dat de ruimte creatieve sporen mag nalaten, het vies mag worden. Dat ik niet op hoef te letten of de verf op de gordijnen spat of dat er per abuis zaagsneden in mijn eettafel komen. Iets wat mijn herhaaldelijk binnenshuis is overkomen.

Mijn atelier is een fijne ruimte. Een ruimte waar ik beslist trots op ben. Over de praktische kant van de inrichting heb ik goed nagedacht. Daarom heb ik een kleine vide in mijn atelier wat als opslag voor mijn werk fungeert. Ook heb ik een enorme kast met wel vierenzestig laatjes zodat ik al mijn prullen daar in kan stoppen. Nu alleen nog onthouden wat ik welk laatje ligt.

De werkelijke functie van een atelier is dat het een werkruimte is waar je jouw kunstzinnige ideeën kunt uitwerken. Ik sta enorm te popelen om aan de slag te gaan om nieuw werk te maken en (weer) een inspirerende expositie van mijn werk neer te zetten. Wil je een kijkje nemen in mijn atelier, dan ben jij van harte welkom.

Via mijn blogs breng ik jou op de hoogte van dingen die mij op kunstzinnig gebied bezig houden of kunst waar ik op dat moment aan werk. Wil jij ook persoonlijke informatie van mij ontvangen via email zoals interessante uitnodigingen of nieuwsbrieven, stuur mij dan gerust een email.

Een creatieve groet van Patriz